Daniel McBrearty

Hello! How are you? Ik ben Daniel McBrearty, singer-songwriter, klarinettist en saxofonist. En ik laat je graag meegenieten van mijn muziekcreaties.

Ik ben geboren in Wales, maar ik woon al een hele tijd in Vlaanderen. Onlangs ben ik verhuisd naar het geweldige Gent. Engels is mijn moedertaal, maar mijn Nederlands wordt steeds beter, vandaar deze pagina.


In mijn muziek hoor je de invloeden waarmee ik ben opgegroeid. Zoals de traditionele Ierse songs en de klassieke muziek waar we thuis in Wales naar luisterden. Later in Londen speelde ik jarenlang blues, jazz, classic pop, reggae, funk en soul. Al deze stijlen behoren tot mijn muzikale DNA. Alles wat ik schrijf en opneem is er het resultaat van.


Vóór corona trad ik vaak op met mijn sax en klarinet, vooral rond Antwerpen en Gent. Toen er plots geen live optredens meer waren, begon ik mijn eigen songs (die ik al jaren schrijf) in te zingen en op te nemen. Benieuwd? Je vindt er alvast een paar op deze pagina.

Blijf je graag op de hoogte van wat ik doe?

Schrijf je in op mijn mailinglijst voor een overzicht van concerten en andere activiteiten

Volg me op Instagram voor regelmatige updates

Abonneer je op mijn YouTube-kanaal voor nieuwe releases

Of luister op Spotify (en op Bandcamp)

En zeg gerust hello! (of boek een optreden) via mijn contactpagina

Voor jou en voor de wereld

Muziek troost me en houdt me gezelschap. Mijn songs komen recht uit het hart. Ik zie ze alseen cadeau voor mijn publiek en voor de wereld. Er is niks dat me gelukkiger maakt dan te weten dat mijn muziek iets betekent voor anderen. Ik hoop dus dat mijn woorden en melodieën je vreugde, een knipoog, een herinnering of troost geven. Wie weet doen ze je wel terugdenken aan een bijzonder moment in je leven.

Laat het me weten.

Ik kijk alvast uit naar je feedback, je likes en je bezoekjes. En hopelijk zie ik je snel live op een podium ergens in Vlaanderen.

Van harte,

Daniel